duminică, 23 octombrie 2011

Pâinici cu migdale

Așteptam cu mare interes ziua de sâmbătă. Nu numai că venea weekendul, ci și livrarea deshidratorului. Na, că am făcut-o și pe asta! Recunosc că sunt mai comodă și nu am încercat să deshidratez pe calorifer, chit că aproape a venit iarna. Am încercat de 2 ori la cuptor cu ușa intredeshisă, de mă apucase bâțul și transpirațiile până s-a uscat :))
De multe ori spuneam ”cand mi-oi lua eu deshidrator, prima rețetă pe care o fac sunt clătitele din banane”. Așa am și făcut, doar că am încercat și o tură de pâinici. Norocul lor a fost că s-au uscat mai repede, altfel erau cap de afiș clătitele :))
Aveam impresia că e simplu să-ți alegi ingredientele pentru pâinici, până m-am văzut pusă în situația să le fac. M-am simțit așa dezorientată, nu știam pe ce să pun mâna prima dată..Cărțile cu rețete le răsfoisem degeaba, erau prea multe menționate în compoziție...Prea multă bataie de cap. Astfel am luat:
- o mână de migdale înmuiate (le-am decojit să nu iasă gustul amar)
- o mână de semințe de floarea soarelui înmuiate
- un cățel de usturoi
- o lingură semințe in măcinate
- jumătate de ardei capia
- un praf sare neiodata
- un praf chimen măcinat
Toate ingredientele se pun în blender până se mărunțesc, după se întind pe o hârtie de copt cu ajutorul unei spatule din silicon. Le-am tăiat în bucățele să-mi fie mai ușor când sunt uscate. Au stat 8 ore la 41 grade Celsius. 
Rezultatul:
La început am păzit excalibur-ul, făceam ture să văd cum mai sunt. Presupun că după nu o să mai fie așa. Ca orice lucru nou luat :) Îmi place ce a ieșit, deși parcă îi mai lipsește ceva, poate puțin mai mult usturoi.. Sigur pe parcurs voi găsi combinația perfectă. Le-am servit cu măsline kalamata. Am înțeles că se pot păstra și o săptămână în frigider, da nu ajung ele la performanța asta :))

Pupici voinici,
Mihaela G.

4 comentarii:

  1. Buna!
    Cat ai dat pe deshidrator si de unde l-ai luat? App:
    Sa-l stapanesti sanatoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Karmina. Am luat Excalibur cu 9 tavi de la beorganic, deci o caruta de bani... Dar tot sunt fericita de achizitie! Mersi :*

    RăspundețiȘtergere
  3. daca ar iesi macar pe jumatate cat de gustoase erau cele de la casa rawz merita investitiaaaa!! sa-l stapanesti sanatoasa si sa postezi cat mai multe retete facute la el! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei! Mersi mult Sab! Poate cand ne vedem data viitoare, o sa aduc o varianta de painici :) Pupici

    RăspundețiȘtergere