Cu câteva săptămâni în urmă am cumpărat un voucher pentru o cină la Casa Raw.z. Ne-am strâns patru gagici și ne-am făcut de cap o seară :)) Mi-a plăcut mult, poate mai repetăm experiența! Una din prietene mă tot întreba ce lapte beau acum, dacă nu mi-e greu fără lactate... Mulți ani la rând m-am limitam doar la o cană de lapte din cauza efectelor nedorite, mă deranjam puternic la burtică și mai mult mă chinuiam dacă îl consumam.
Așa că nu i-am dus dorul nici o clipă! În locul lui a apărut laptele de caju, care mi se pare foarte apropiat la gust cu cel de vacă. E foarte simplu de făcut, vă trebuie un blender și o pungă de strecurat pulpa de lapte sau o sită. Eu nu separ pulpa de zeamă aproximativ 3-4 ore, îmi place că îi intensifică gustul.
Se pune o cană (250 ml) de caju la înmuiat peste noapte sau min 3 ore, cu o cantitate dublă de apă. Înainte arătau așa:
După:
Se pune în blender cu o parte din apă sau toată în funcție de cât suportă vasul (la cantitatea asta de caju se pun 2 litri de apa - eu prefer 1 litru juma să fie mai concentrat). Se adaugă scorțișoară sau se bea simplu fără îndulcitori.
Rezultatul:
Îl puteți servi cu fructe proaspete, biscuiți digestivi... Sunt sigură că va fi pe placul vostru ;) Ține în frigider 2 zile. Pulpa o puteți amesteca cu usturoi și puțină verdeață, astfel va ieși un pateu delicios. Pe viitor, o sa încerc sa postez si o rețetă cu ea.
Caju este bogat in vitamina B1, B2, B3 si E. Mai multe puteți citi aici.
Pupici voinici,
Mihaela G.
da,da cu siguranta trebuie repetata experienta! reteta asta va fi printre primele incercate! un blender imi mai trebuie :D
RăspundețiȘtergereO sa-ti fie usor dupa cu un blender :*
RăspundețiȘtergere