sâmbătă, 22 octombrie 2011

Lapte din caju

Cu câteva săptămâni în urmă am cumpărat un voucher pentru o cină la Casa Raw.z. Ne-am strâns patru gagici și ne-am făcut de cap o seară :)) Mi-a plăcut mult, poate mai repetăm experiența! Una din prietene mă tot întreba ce lapte beau acum, dacă nu mi-e greu fără lactate... Mulți ani la rând m-am limitam doar la o cană de lapte din cauza efectelor nedorite, mă deranjam puternic la burtică și mai mult mă chinuiam dacă îl consumam.

Așa că nu i-am dus dorul nici o clipă! În locul lui a apărut laptele de caju, care mi se pare foarte apropiat la gust cu cel de vacă. E foarte simplu de făcut, vă trebuie un blender și o pungă de strecurat pulpa de lapte sau o sită. Eu nu separ pulpa de zeamă aproximativ 3-4 ore, îmi place că îi intensifică gustul.
Se pune o cană (250 ml) de caju la înmuiat peste noapte sau min 3 ore, cu o cantitate dublă de apă. Înainte arătau așa:
 După:
Se pune în blender cu o parte din apă sau toată în funcție de cât suportă vasul (la cantitatea asta de caju se pun 2 litri de apa - eu prefer 1 litru juma să fie mai concentrat). Se adaugă scorțișoară sau se bea simplu fără îndulcitori. 
Rezultatul:
Îl puteți servi cu fructe proaspete, biscuiți digestivi... Sunt sigură că va fi pe placul vostru ;) Ține în frigider 2 zile. Pulpa o puteți amesteca cu usturoi și puțină verdeață, astfel va ieși un pateu delicios. Pe viitor, o sa încerc sa postez si o rețetă cu ea.
Caju este bogat in vitamina B1, B2, B3 si E. Mai multe puteți citi aici.

Pupici voinici,
Mihaela G.

2 comentarii:

  1. da,da cu siguranta trebuie repetata experienta! reteta asta va fi printre primele incercate! un blender imi mai trebuie :D

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa-ti fie usor dupa cu un blender :*

    RăspundețiȘtergere