miercuri, 1 februarie 2012

Pentru cresterea imunitatii

Iata o reteta pe care am primit-o de la o buna prietena, Oana. Pe bucatele, adica miere cu catina sau miere cu polen, am incercat-o si i-am simtit efectele. Eu una intentionez sa adun ingredientele si s-o prepar in varianta Oanei. Reteta suna asa:

Ingrediente:

- o sticluta cu tinctura de propolis;

- o sticluta cu tinctura de echinaceea;

- o sticluta cu ulei esential de catina sau 100 gr de catina proaspata sau congelata;

- 100 gr de polen;

- miere poliflora cat sa se umple un borcan de 800 gr.

Preparare:

Se pun, intr-un borcan de 800 gr, curat si sterilizat, toate ingredientele, mai putin mierea si se amesteca bine, cu o spatula de lemn, dupa care, se adauga miere pana se umple borcanul si se amesteca din nou. Se inchide ermetic si se pune la macerat, la rece (chiar si la frigider) si intuneric (eventual intr-o punga inchisa la culoare) 4-7 zile, timp in care, de doua ori/zi se agita bine borcanul, dupa care ... este gata.

Se pastreaza in continuare la frigider si se consuma, in fiecare zi, dimineata pe stomacul gol, cate o lingurita.

Atentie!!! Este si energizant, nu numai intaritor al imunitatii. Cand este pe terminate puteti prepara inca unul si ...tot asa...

Un comentariu: