miercuri, 1 februarie 2012

Crackersi cu alge si naut

1 ceasca (de cafea) de susan
1 ceasca de naut
4 linguri fulgi de orz
2 linguri de alge
2 linguri ulei de palmier
Sare
½ ceasca de apa
Faina integrala

Nautul de inmoaie timp de 48 de ore, schimband apa la fiecare 8 ore. Algele se pun timp de 2-3 ore la hidratat. Se pun in blender ingredientele, mai putin faina. Se maruntesc, dupa care se scot intr-un castron, se amesteca cu faina, se intinde o foaie din aluat, se taie si se aseaza in tava. Eu am taiat-o in forma de patrate cu latura de 7-8 cm. I-am uscat vreme de vreo 3-4 ore in cuptorul de aragaz, dat la minim si cu usa deschisa. Binevenita caldura cuptorului pe gerurile aste de -20 de grade. Pana si crackersi au fost multumiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu