miercuri, 7 decembrie 2011

Chifteluțe din nuci

Când eram la început de drum raw, citeam pe diverse bloguri numai rețete cu ajutorul deshidratorului. Devenisem puțin invidioasa că eu nu am :)) Eram prea leneșă să mă folosesc de calorifer, mi se parea prea mult de așteptat și m-au descurajat încercarile la foc mic. Acum sunt fericită :)) Dacă aveți ocazia să vă achiziționați un deshidrator, nu ezitați! 
Aceste chifteluțe le-am încercat de 2 ori și au deja 3 fani, 4 cu mine :)) Juma de tavă a dispărut azi, deci au succes dom'le!
Ingredientele sunt următoarele:
- jumătate kg nuci românești înmuiate peste noapte (eu le-am lăsat cam 24 ore)
- 2 linguri ulei de măsline presat la rece
- o ceapă tăiată mărunt
- jumătate linguriță busuioc, cimbru
Toate se blenduiesc bine bine (la mine a murit blenderul...a muncit prea mult si s-a lăsat cu fum :( așa am folosit GP) și se modelează cu ajutorul unei lingurițe. Se pun la deshidratat cam 10 ore la temperatura de 41 grade Celsius. În sfârșit am cu ce mânca muștarul :D Noroc că am fost furnicuță anul ăsta și mi-am facut provizii serioase de nuci. Nu mi-e ușor sa dau 40 lei pe un kg de nuci decojite..și așa cine știe când au fost curățate.
Pozica:
Ați mai incercat și alte variante de chifteluțe?

Pupici voinici,
Mihaela G.

2 comentarii:

  1. arata foarte bine si suna delicios! musai trebuie sa le incerc si eu! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu ai deshidrator, compozitia se poate manca si asa, cu o salata sau pe felii de ardei :*

    RăspundețiȘtergere