joi, 11 aprilie 2013

Vlastari de lucerna

Semintele le puteti procura din piata sau de la plafar.

Mod de preparare

Se spala 2 linguri de seminte de lucerna, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Nivelul apei trebuie sa fie cu 2 cm peste nivelul semintelor. Se acopera si se lasa la inmuiat timp de 12-24 de ore.

In etapa urmatoare, se pun intr-o sita si se spala sub jet de apa, dupa care se aseaza intr-o casoleta de plastic cu capac. Trebuie sa avem grija de acum, timp de trei zile, sa-i udam zilnic. Udarea poate fi facuta cu un pulverizator.

Dupa trecerea celor 12-24 de ore + 3 zile, vlastarii ar trebui sa aibe intre 2 si 3 cm si primele frunzulite, semn ca pot fi deja degustati, savurati, mancati.

Eu personal mananc cate o lingura de vlastari dimineata, inainte cu 30 de minute de a manca orice altceva.

Cantitatea de 2 linguri de seminte transformata in vlastari, este suficienta timp de 2-3 zile pentru 2 persoane adulte, in sensul ca se obtin 5-6 linguri de vlastari.

Vlastarii se pot pastra optim 2-3 zile la frigider, in casoleta de plastic cu capac, bineinteles udandu-i in fiecare zi.

Sunt deliciosi la gust. Se pot manca ca atare sau in diverse salate sau ca garnitura alaturi de alte alimente. Sau fiecare dupa cum pofteste. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu